Lämpökuvaus

Sähkölaitteistojen lämpökuvaus

Lämpökamerakuvaus on tärkeä osa sähkölaitteistojen kunnossapitoa, vikojen ja sähköpalojen ennaltaehkäisyä. Tyypillisimpiä vikoja ovat mm. sähkökeskuksien löyhät liitokset, ylikuormitukset ja epäsymmetriat sekä väärin tehdyt asennukset. Lämpökuvaus on nopea ja kustannustehokas menetelmä ennakoivaan kunnossapitoon.

Sähkölaitteiden kuvaamisessa on tärkeää laitteiden ominaisuuksien ja sähkönjakelun tuntemus sekä lämpökuvien oikeaoppinen tulkinta. Lämpökuvauksesta tehdään kattava raportointi, kuten lämpö- ja digikuvat viallisista kohteista ja korjausehdotukset toimenpiteitä vaativista kohteista.

Lämpökuvauksissa käytämme Fluke Ti-400 lämpökameraa ja siihen integroituja mittareita, kuten virranmittaus 3-vaiheisesti yhtäaikaa, jännitemittaus sekä lämpötila ja kosteusmittaus. Tarvittaessa voidaan jättää virranmittaus päälle esim. viikoksi ylikuormituksien selvittämiseksi. 

Kuvaajallamme on sähköpätevyys, sähkölaitteistojen lämpökuvaajan pätevyys LK 1 sekä tarvittavat sähkötyöturvallisuus- ja ensiapukoulutukset.

Päätoiminta Oulun alueella, mutta teemme lämpökuvauksia koko Pohjois-Suomen alueella.